EUROLYGA 2023

Svarbiausioms varžyboms besirengiantis D. Rapšys atskleidė, kas vyksta čempionatų finalų persirengimo kambariuose

Danas Rapšys intensyviai rengiasi svarbiausiems šios vasaros startams. Treniruotės Vilniuje ir pajūryje keičiasi su stovyklomis Turkijoje bei Ispanijos aukštikalnėse. Šiemet pasaulio vicečempionu tapęs ir puikią formą demonstruojantis 28-erių panevėžietis teigia, kad plaukimas – labai specifinė sporto šaka, kurioje itin daug lemia aplinkybės konkrečią akimirką. Tad, nors esame įpratę manyti, kad sporto pasaulyje varžovai jaučia didelę konkurenciją, plaukimo bendruomenėje galioja visai kitos taisyklės.

Lietuvos plaukikas Danas Rapšys<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos plaukikas Danas Rapšys<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 2, 2024, 12:07 PM

„Visi žinome, kad, jei tu šiandien laimėjai, o kolega atplaukė aštuntas, tai visai nereiškia, kad kitose varžybose jis tavęs neaplenks. Greičiausiai jam tiesiog tą dieną nepasisekė startas. Nepasisekti gali kiekvienam, tačiau vieni kitus palaikome ir gerbiame, nes suprantame – šiandien pralaimėjęs kitąkart gali duoti visiems į kaulus“, – apie išskirtinę plaukimo sporto specifiką pasakojo lietuviško prekės ženklo „Audimas“ pristatytos laimėjimų įkvėptos nacionalinės kolekcijos veidu tapęs D. Rapšys.

Plaukikas atskleidė, kad pasaulio finalų ar kitų svarbiausių sporto renginių persirengimo kambariuose įtampos taip pat nesijaučia.

„Priešingai: su varžovais palaikome itin gerus santykius. Būna, jau tuoj reikės plaukti, o visi skaldo juokelius, pasakoja ką veiks grįžę namo, kas kur kokį skanų burgerį valgė. Kartais net norisi pasakyti kolegoms, kad ei, juk čia – pasaulio finalas, gal truputį surimtėkim“, – sakė geriausias Lietuvos plaukikas.

Sportininkas patikino: atsipalaidavimas ir draugiška atmosfera persirengimo kambaryje tvyro tikrai ne dėl atmestino požiūrio į sportą, bet priešingai – dėl išskirtinės pagarbos technikai ir aukštam meistriškumui.

„Tiesiog nebelieka erdvės asmeniškumams ir emocijoms. Pamenu, kai sykį olimpiadoje man prasčiau, nei tikėjausi, išėjo sustartuoti. Tuomet skaičiau lietuviškus komentarus apie tai, kad nesistengiu. Bet tai netiesa – kartais taip tiesiog nutinka“, – pripažino D. Rapšys.

Pristatant tikriems sirgaliams skirtą, Lietuvos sporto mylėtojus suvienysiančią „Audimas“ nacionalinę kolekciją, sukurtą Sidnėjaus laikų nacionalinės aprangos motyvais, plaukikas atskleidė ir savo požiūrį į kitas sporto šakas.

„Mane domina ne rezultatas, o technika. Todėl labai smalsu pažiūrėti, kaip pasirodo Lietuvos atstovai pasaulio čempionatuose arba Eurolygoje – ten, kur yra tikrai aukštas sporto lygis. Mažiau svarbu, kas laimi, nes vieną kartą vieni būna geresni, kitą – kiti. Tačiau atidžiai analizuoju techniką ir tai, kaip mūsų šalies žmonės nuolat tobulėja, kokį profesionalumo lygį galime pasiekti. Įdomu matyti ir psichologinį sportininkų pasirengimą: kaip jie įsikvepia ir ypač – kaip „užsikuria“ pralaiminėdami, kai sekasi prasčiau“, – sakė D. Rapšys.

Nors pasaulio plaukimo vicečempionas ne kartą buvo pastebėtas gyvai stebintis Lietuvos komandų varžybas, vis dėlto techniką analizuoti lengviau – prie ekrano.

„Net ir plaukime, jei žiūri iš tribūnos, matai tiesiog mažą žmogeliuką vandenyje. O filmuotoje medžiagoje gali pastebėti kiekvieną detalę, kuri lėmė pergalę ar pralaimėjimą. Taip pat ir krepšinyje – gyvai gal ir smagiau, nes jauti visą sirgalių atmosferą, bet žiūrėdamas per televizorių analizuoju derinius, sportininkų fizinį pasirengimą ir žaidimo techniką“, – kalbėjo sportininkas.

Į treniruotes susikoncentravęs sportininkas neslėpė: laiko kitoms veikloms ar domėjimuisi sportu lieka labai nedaug. Dvi kasdienės treniruotės ir nuolatinis galvojimas apie plaukimą leidžia tik retkarčiais trumpam žvilgterti į kitų Lietuvos čempionų pasirodymus. Vis dėlto plaukikas net ir artėjant itin svarbiems startams išlieka tikras mūsų šalies sirgalius, todėl „Audimas“ sukurta laimėjimų įkvėpta nacionalinė kolekcija rado savo vietą jo spintoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.