Keptos gyvatės, jūrų arkliukai, veriami ant iešmų dar gyvi ir kelioms minutėms pamirkomi verdančiame aliejuje, apsvaigintos vynu krevetės, dar gyvos keliaujančios į burną. Daugybę panašių keistenybių matė keliautojas ir žurnalistas Vytaras Radzevičius (56 m.) lankydamasis Kinijos miestų turguose, kur didžioji dalis valgytojų būna turistai iš Europos. Susidomėjęs šios šalies tradicijomis ir valgymo įpročiais V.Radzevičius suprato, kad kinams retai pavykdavo prisikimšti skrandį iki sotumo, nes burnų visada būdavo daugiau negu maisto, todėl nuo seno čia valgoma tai, kas bėgioja, skraido, šliaužioja ir plaukioja. Per beveik du dešimtmečius V.Radzevičius tiek keliavo, kad apsuko Žemės rutulį kelis kartus. 2006 metais pradėjęs su bendražygiu Martynu Starkumi ekspedicines keliones jis dukart lankėsi ir Kinijoje.