Izraelyje viešintis A. Blinkenas: esame pasiryžę pasiekti paliaubas Gazos kare

Pradėdamas savo pokalbius Izraelyje, JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas trečiadienio rytą Tel Avive susitiko su šalies prezidentu Isaacu Herzogu. I. Herzogas, jo biuro duomenimis, susitikime pažymėjo, kad šuo metu didžiausias prioritetas yra islamistinio „Hamas“ judėjimo rankose esančių įkaitų paleidimas.

A. Blinkenas ir I. Herzogas.<br>EPA-ELTA nuotr.
A. Blinkenas ir I. Herzogas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 1, 2024, 10:38 AM

A. Blinkenas sakė: „Esame pasiryžę pasiekti paliaubas, kurios leis įkaitus grąžinti namo – dabar. Vienintelė priežastis, kodėl tai dar nepavyko, yra „Hamas“.

Anot A. Blinkeno, yra pateiktas pasiūlymas, ir negali būti „jokių atidėliojimų, jokių pasiteisinimų“. Kartu būtina koncentruotis į žmones Gazoje, „kurie kenčia kryžminėje ugnyje, kurią sukėlė „Hamas“. Dėmesys esą turi būti sutelktas į didesnę humanitarinę paramą. Šiomis temomis A. Blinkenas ketino kalbėtis su I. Herzogu.

Vėliau Jeruzalėje numatytas JAV valstybės sekretoriaus susitikimas su Izraelio premjeru Benyaminu Netanyahu. A. Blinkenas kalbėjo apie „labai, labai dosnų“ Izraelio pasiūlymą „Hamas“. Dabar laukiama grupuotės atsakymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.