Baltieji rūmai nepalaiko protestuotojų veiksmų užgrobiant Kolumbijos universiteto pastatą

Amerikos universitetuose vykstant palestiniečius palaikantiems protestams, JAV prezidentas Joe Bidenas nepritaria tokiems veiksmams, kaip Kolumbijos universiteto pastato užgrobimas, antradienį pranešė Baltieji rūmai.

 Protestas.<br> EPA-ELTA nuotr.
 Protestas.<br> EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2024, 9:47 PM

„Prezidentas mano, kad jėga užimti pastatą universiteto miestelyje yra visiškai neteisingas požiūris“, – per internetu surengtą spaudos konferenciją sakė Nacionalinio saugumo tarybos atstovas Johnas Kirby. „Tai nėra taikaus protesto pavyzdys“, – sakė jis.

Kaukėti demonstrantai išdaužė langus ir įsiveržė į „Hamilton Hall“ pastatą prestižiniame šalies universitete Niujorke ir užsibarikadavo viduje metaliniais stalais.

„Tai reikia daryti taikiai. Jūs negalite niekam pakenkti ir (...) trukdyti kitiems studentams mokytis“, – sakė J. Kirby. Baltieji rūmai „susirūpinę stebi šiuos protestus“, bet neturi įrodymų, kad demonstracijomis būtų mėginę pasinaudoti „blogi veikėjai“, pridūrė J. Kirby.

J. Bidenas „atsižvelgia į stiprius demonstrantų jausmus“, tačiau tai nepakeis jo paramos Izraeliui, Gazos Ruože kovojančiam su „Hamas“, sakė atstovas ir pridūrė, kad prezidentas „turi pareigą rūpintis mūsų nacionalinio saugumo interesais visame pasaulyje, o tai reiškia, kad jis turi priimti tuos interesus palaikančius sprendimus regione“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.