Prancūzijos policija aptvėrė Irano konsulatą Paryžiuje: sulaikytas įtariamasis

Penktadienį Prancūzijos policija aptvėrė Irano konsulatą Paryžiuje ir konsulato prašymu rengėsi į jį patekti, kai buvo gautas pranešimas, jog kažkas įėjo su sprogmeniu, pranešė šaltinis policijoje.

Paryžiuje aptvertas Irano konsulatas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Paryžiuje aptvertas Irano konsulatas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2024, 3:54 PM, atnaujinta Apr 19, 2024, 5:05 PM

„Liudytojas matė, kaip į vidų įėjo vyras su granata ar sprogmenų diržu“, – sakė šaltinis ir pridūrė, kad konsulatui paprašius įsikišti buvo mobilizuotas elitinis policijos padalinys.

Naujienų agentūros AFP žurnalistas sakė, kad visas kvartalas aplink konsulatą sostinės 16-ajame rajone buvo uždarytas, ten buvo daug policijos.

Paryžiaus transporto bendrovė RATP socialiniame tinkle X pranešė, kad sustabdytas eismas dviejose metro linijose, kertančiose stoteles netoli konsulato.

Po Irano konsulato Paryžiuje įspėjimo Prancūzijos policija sulaikė vyrą

Penktadienį Prancūzijos pareigūnai sulaikė vyrą, gavę Irano konsulato Paryžiuje įspėjimą, jog kažkas pateko į vidų, nešinas sprogmeniu, pranešė sostinės policija.

„Vyras išėjo iš konsulato ir yra kontroliuojamas“ policijos, sakoma pranešime. Anksčiau saugumo šaltinis sakė naujienų agentūrai AFP, kad konsulatas iškvietė teisėsaugą, kai liudytojas pamatė į vidų įeinantį vyrą su granata ar sprogmenų diržu.

Policija nerado sprogmenų nei Irano konsulate, nei pas sulaikytą įtariamąjį, pranešė prokurorai. „Šiuo metu nei ant jo, nei vietoje nepastebėta jokių sprogstamųjų medžiagų“, – sakė Paryžiaus prokuratūra.

Policija sulaikė vyrą, gimusį Irane 1963 m., kai jis išėjo iš konsulato ten „grasinęs smurtiniais veiksmais“, sakoma pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.