Vilniaus trikampis – kur nueiti, ką pamatyti

Kur verta užsukti Vilniuje savaitgalį ir kitą savaitę.

Mugė Užupyje.<br>Organizatorių nuotr.
Mugė Užupyje.<br>Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
Filmo kadras.
Filmo kadras.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 20, 2024, 10:46 AM

Balandžio 21 d. 12 val. prie Užupio tilto prasideda meno ir rankdarbių mugė „Mugė: už seno virsmą nauju“. Joje – iš senų nereikalingų daiktų sukurti nauji gražūs ir praktiški dalykai, meno kūriniai, taip pat naujų namų ieškantys stilingi sendaikčiai. Mugėje galima ne tik pirkti, bet ir keistis ar net gauti dovanų. Puiki galimybė įsigyti kūrinių tiesiai iš kūrėjų rankų.

Balandžio 20 d. 14 val. „Lėlės“ teatre spektaklis „Antis, Mirtis ir tulpė“ bandys atskleisti pokalbių apie mirtį svarbą ir supažindinti vaikus su gyvenimo pabaiga kaip su natūraliu gamtos cikliškumu, atsvaros gyvybei būtinybe. Knygelės „Antis, Mirtis ir tulpė“ autorius – garsus vokiečių rašytojas ir dailininkas W.Erlbruchas, pelnęs H.Ch.Anderseno medalį ir A.Lindgren premiją. Spektaklio režisierė J.Trimakaitė – Prancūzijoje ir Lietuvoje kurianti lėlininkė. Bilieto kaina – 10 eurų.

Balandžio 24 d. 19 val. „Skalvijos“ kino centre bus rodomas vokiečių režisieriaus K.Wolfo filmas „Goja, arba Sunkus pažinimo kelias“. Tai pasakojimas apie garsų tapytoją F.de Goyą, kuriam savo rūmų vartus atveria net karalius Karolis IV. Bet viską pakeičia apsilankymas Madrido tavernoje.

1974 m. sukurtoje juostoje vaidina lietuvių aktorius D.Banionis. Filmas rodomas vokiečių, prancūzų, ispanų, lotynų kalbomis su lietuviškais subtitrais. Įėjimas su nemokamais bilietais, kurie seanso dieną bus dalinami „Skalvijos“ kasoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.