Praneša, kada sugrįš šalnos: vėsesnės bus ir dienos

Pastarosiomis dienomis Lietuvą vėl užplūdo neįprastai šiltų orų banga. Ketvirtadienį temperatūra vietomis siekė net 27 laipsnius. Visgi „Orai ir klimatas Lietuvoje“ grupės specialistai sako, kad po savaitgalio atkeliaus vėsesni orai.

šiltnamiai, šalnos, orai, šiltnamis<br>D.Umbraso nuotr.
šiltnamiai, šalnos, orai, šiltnamis<br>D.Umbraso nuotr.
šiltnamiai, šalnos, orai, šiltnamis<br>D.Umbraso nuotr.
šiltnamiai, šalnos, orai, šiltnamis<br>D.Umbraso nuotr.
Gamta,šalna,ruduo,orai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Gamta,šalna,ruduo,orai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 2, 2024, 6:22 PM

„Truputį nuliūdinsiu. Trečioji bandomosios vasaros versija pamažu baigsis. Horizonte jau matyti atvėsimas, kuris gali užsitęsti ilgiau nei norėtųsi.

Šiandien truputį vėsesnis oras jau padvelkė dalyje šiaurinių ir šiaurės rytinių rajonų (arčiau Latvijos) kur sušilo iki 19–21 laipsnio. Tuo tarpu, vakaruose ir pietuose įkaito iki 24–27 laipsnių. Penktadienį bus laipsniu-dviem vėsiau, tačiau kontrastas tarp vakarų-pietų ir šiaurės rytų išliks. Šeštadienis ir sekmadienis laukia dar užtektinai šilti ir skųstis nebus labai dėl ko.

Na o nauja savaitė prognozuojama nebe vasariška, o pavasariška. Dienomis sušils kažkur iki 13–18 (ar 12–17) laipsnių. Naktimis pragiedrėjus dirvos paviršiuje pasikandžios šalnos. Kita vertus, nieko baisaus nebus, tiesiog įsivyraus artimesni normai ar truputį už ją vėsesni orai. Priminimui: normali gegužės 4–8 d. maksimali oro temperatūra yra apie 14–19 laipsnių.

Ilgalaikių prognozių modeliai irgi skaičiuoja, kad gegužės 6–20 d. laikotarpis bus truputį vėsesnis už daugiametę normą, todėl reikėtų nusiteikti, kad kurį laiką vėl nepavaikščiosim trumpomis rankovėmis. Galės atsipūsti visi tie, kuriems šiomis dienomis buvo per karšta.

Dėl lietaus: trumpai palynoti gali jau savaitgalį, bet žymesnis lietus prognozuojamas tik pirmadienį. Tačiau šios prognozės dar gali truputį koreguotis. Grafike (meteologix) – pagrindinių orų modelių skaičiavimai. Oro temperatūros prognozė Kaunui. Kuo spalvotos linijos tarpusavyje glaudesnės, tuo prognozės patikimumas didesnis“, – paaiškino grupės specialistai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.