Ginkluotų nusikaltėlių gaujos Gazoje apiplėšė Palestinos banko filialus: išsinešė dešimtis milijonų

Ginkluotų plėšikų grupuotės, kai kurios iš jų įtariamai susijusios su „Hamas“, praėjusį mėnesį iš Palestinos banko pagrobė maždaug 70 mln. JAV dolerių, šeštadienį pranešė Prancūzijos dienraštis „Le Monde“.

Palestinietis.<br>ZUMA Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
Palestinietis.<br>ZUMA Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 4, 2024, 2:37 PM

Pinigai buvo išnešti iš keleto banko filialų saugyklų, rašoma straipsnyje, cituojant Palestinos banko „atitinkamiems tarptautiniams partneriams“ išsiųstą dokumentą, kuriame aprašomi apiplėšimai.

Balandžio 16 d. personalas vieno iš banko filialų Gazoje seifų patalpos lubose aptiko skylę ir nustatė, kad trūksta bankomatams skirtų Izraelio šekelių už maždaug 3 mlrd. JAV dolerių, teigiama dienraščio „Le Monde“ išspausdintame straipsnyje.

Kitą dieną ginkluotos ir sprogmenimis apsirūpinusios grupuotės sugrįžo į nusikaltimo vietą, susprogdino betoninę apsauginę kamerą ir iš trijų seifų išsinešė daugiau nei 30 mln. JAV dolerių skirtinga valiuta.

Dar po dviejų dienų didžiausią filialą Gazoje užpuolė komandosai, pareiškę, jog yra atskaitingi „aukščiausiai Gazos valdžiai“ – dienraščio teigimu, taip sakydami jie omenyje turėjo „Hamas“. Tuomet su savimi jie išsinešė daugiau nei 36 mln. JAV dolerių šekeliais.

1960 m. įkurtas Palestinos bankas yra pagrindinė finansų institucija Gazoje.

Atsakydama į naujienų agentūros AFP užklausą, Palestinos pinigų agentūra – nepriklausoma organizacija, atliekanti Palestinos teritorijų finansų sistemos priežiūrą – pareiškė pranešimą šia tema planavusi paskelbti vėliau šeštadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.