Kaltinamoji Stambule įvykdyto kruvino sprogdinimo byloje nuteista kelis kartus kalėti iki gyvos galvos

Turkijos teismas penktadienį kelis kartus iki gyvos galvos kalėti nuteisė moterį, įkalintą dėl jai pareikštų kaltinimų dalyvavus organizuojant 2022 m. Stambulo centre įvykdytą sprogdinimą, per kurį žuvo šeši asmenys, pranešė valstybinė naujienų agentūra „Anadolu“.

Turkija.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Turkija.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2024, 6:00 PM

Kaltinamajai – Sirijos pilietei – buvo paskelbtas nuosprendis pasunkintomis sąlygomis septynis kartus kalėti iki gyvos galvos už „tyčinę žmogžudystę susprogdinant“ ir „valstybės vienybės sutrikdymą“, pranešė „Anadolu“.

Be to, už neteisėtą pavojingų medžiagų laikymą ir pasikėsinimą nužudyti jai papildomai skirta 1 794 metų kalėjimo bausmė, rašoma pranešime.

Kaltinamoji teisės į gynybą atsisakė, nurodė naujienų agentūra.

Kalėjimas iki gyvos galvos pasunkintomis sąlygomis Turkijoje yra griežčiausia bausmė po to, kai 2002 m. šalyje buvo panaikinta mirties bausmė, mat tokį nuosprendį išgirdę kaltinamieji neturi jokių šansų būti paleisti lygtinai.

Šioje byloje iš viso buvo teisiami 36 įtariamieji.

Bomba buvo padėta 2022 m. lapkritį vienoje iš gausiai lankomų Stambulo pėsčiųjų gatvių, per sprogimą dar 99 žmonės buvo sužeisti.

Valdžios atstovų teigimu, kaltinamoji prisipažino turinti ryšių su Sirijos kurdų smogikais iš Liaudies gynybos dalinių (YPG), o į Turkiją neteisėtai atvykusi iš Sirijos.

Turkijos manymu, YPG yra susiję su uždrausta Kurdistano darbininkų partija (PKK), kurią Turkija, Europos Sąjunga ir Jungtinės Valstijos laiko teroristine grupuote.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.